Popis produktu: Růžový olej -bio, 60 ml
Charakteristika růží
Růže nejsou jen překrásné květiny, které my ženy rády dostáváme, ale mají i léčivou sílu. Ne nadarmo se říká, že růže jsou vhodné pro kůži i duši.
Léčebné účinky růží jsou známy velmi dlouho. Již staří Římané používali šípkové růže při pokousání vzteklými psy. Galská růže se používala ještě ve dvacátých letech jako tinktura při bolestech v krku.
V dnešní době se používá především růžový olej, který se hojně využívá v aromaterapii. K výrobě francouzského růžového oleje, který je považován za afrodiziakum, se používá růže stolistá nebo gálská.
Využívá se dá také jako antidepresivum a prý pomáhá těm, kteří v životě postrádají lásku. Přidává se i do přípravků k ošetřování kůže nebo při potížích s trávením.
Růže jsou i významným zdrojem vitamínu C.
Všeobecně se vlastnosti růže charakterizují takto:
-
sladká, adstringentní, neutrální nebo mírně chladivá,
-
účinnými složkami jsou vitamíny C, B, E, K, taniny, silice, růžový olej (obsahuje okolo 300 chemických složek)
-
působí jako antidepresivum, sedativum, cholagogum, má protivirové, pročisňující, antibakteriální, antiseptické účinky, tonikum pro ledviny a krev, reguluje menstruaci
Ingredients (INCI):
Simmondsia Chinensis oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Rosa Gallica oil,
Tocopherol Ascorbyl palmitate, Ascorbic acid
Návod k použití: Rozetřete malé množství masážního tělového oleje na vaši pokožku lehkým masážním pohybem.
Další tipy použití: výborně redukuje vrásky na pleti
zklidňuje pokožku po epilaci
doporučuje se na pleť v zimním období, kdy je pokožka velmi citlivá
250 ml
Související a doporučené produkty: ghassoul s růží
růžový esenciální olej
růžová voda- 100%
Označení doby spotřeby: na obalu
Země původu: Tunisko
Další informace
- Ingredients (INCI): Ne
- Použití: Ne
- TIP 1: Ne
- TIP 2: Ne
- TIP 3: Ne
- TIP 4: Ne
- TIP 5: Ne
- Upozornění: Ne
- Země původu: Ne
- Druh pleti: Ne
